Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

- Alt ser mye lysere ut nĂ¥

- Alt ser mye lysere ut nĂ¥
(
Foto: @ Jin Zan, via Wikimedia / Lisens CC-BY-SA-3.0
Netthandel

Kles- og interiørkjeden Indiska er optimistiske, til tross for at kjeden tapte 13,5 millioner kroner pĂ¥ det norske markedet i fjor.

ANNONSE

Indiska Magasinet har slitt økonomisk det siste Ă¥ret. Mye skyldes en feilslĂ¥tt julehandel i 2015 med stor omsetningssvikt som de har slitt med konsekvensene av siden den gang.

Problemet medførte at kjeden mĂ¥tte kutte 100 millioner kroner i kostnader og legge ned flere butikker. Familien Thambert som eier kjeden mĂ¥tte ogsĂ¥ ta opp et lĂ¥n hos investeringsselskapet Fidelio Capital pĂ¥ 60 millioner svenske kroner, som de hvis ønskelig kan gjøre om til aksjer og dermed sikre seg majoriteten av aksjene i selskapet. OgsĂ¥ ledergruppen gav Indiska et lĂ¥n.

OgsĂ¥ i Norge har det vært nok Ă¥ stri med. Omsetningen falt fra 101,7 millioner norske kroner i 2014/15 til 87,6 millioner i 2015/16. OgsĂ¥ underskuddet økte dramatisk fra 2,8 millioner i 2014/15 til 13,5 millioner Ă¥ret etter. For Ă¥ forbedre situasjonen ble tre ulønnsomme butikker lagt ned i forrige regnskapsĂ¥r (avsluttet 31.august)og en lagt ned nĂ¥ i januar. I følge Finansavisen betalte den norske virksomheten inn en "management fee" pĂ¥ 11 millioner kroner til det svenske morselskapet i fjor. Beløpet vil i Ă¥r bli "noe redusert".

NĂ¥ mener administrende direktør David Rönnberg at de har kontroll pĂ¥ situasjonen og har snudd utviklingen - ogsĂ¥ i Norge. I 2016/17 satser kjeden igjen pĂ¥ Ă¥ passere 100 millioner kroner i omsetning.

- Til og med august i fjor var det tøft, men alt ser mye lysere ut nĂ¥. Vi har hatt omsetningsvekst hver mĂ¥ned siden september i fjor. Fra og med desember har vi hatt en mĂ¥nedlig omsetningsvekst pĂ¥ 20 til 22 prosent, sier Rönnberg til Finansavisen.

Indiska har vært pĂ¥ det norske markedet siden mars 2005.

Del artikkel: