Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

SPONSET INNHOLD

Sergel inngår avtale med Elkjøp

Sergel inngår avtale med Elkjøp
Sven O. Ingebretsen CEO Sergel Norge og Erik Gunset Sonsterud, CFO Elkjop Nordic.
Foto: Sergel

Elkjøp Nordic har valgt Sergel som ny samarbeidspartner for håndtering av fordringer for bedriftskunder. Nordisk tilstedeværelse, felles rapporteringsplattform og sammenfallende kultur var avgjørende for valget.

For oss i Elkjøp Nordic var det primært tre årsaker til at valget falt på Sergel da vi skulle velge ny samarbeidspartner på B2B-fordringer: De kjenner det nordiske landskapet meget godt, de er til stede i alle våre fire hovedmarkeder og som kunde trenger man kun å forholde seg til ett teknisk grensesnitt, sier Erik Gunset Sønsterud, CFO, Elkjøp Nordic.

Om Elkjøp og Sergel

Om Elkjøp Nordic AS

Næringsområde: handel (elektronikk og husholdningsapparater)

Omsetning 2016/2017: 34,2 milliarder nkr.

Antall utsalgssteder i Norden: 400

Antall ansatte: 11 000

Om Sergel Norden

Næringsområde: Kreditt- og fordringsadministrasjon

Omsetning 2017:  723 millioner skr

Internasjonalt: Norden og Baltikum

Antall ansatte: 358

For ytterligere informasjon:

Ken H. Bøien

Markedssjef, Sergel Norge

Mobil: 907 50 400

E-post: kenb@sergel.no

– Da vi i tillegg ble møtt med en kultur og et sett av verdier som vi kjenner oss igjen i, ble valget enkelt. Generelt er det viktig for oss å vite at våre eksterne samarbeidspartnere er helt i toppen på det de kan, slik at vi kan fortsette å levere på det vi kan, nemlig å gjøre kundene enda mer fornøyde med oss i Elkjøp.

Høy løsningsgrad på fordringer

Effektiv håndtering av fordringer er et av Sergels største satsningsområder, og selskapet legger betydelige ressurser i å være lengst fremme med nye, digitale løsninger.

­– Avtalen med Elkjøp Nordic føyer seg inn i rekken av flere store handelsaktører som har valgt Sergel nettopp for effektiv håndtering i de nordiske markedene. Vi bruker vår tilstedeværelse og kompetanse til å skreddersy løsninger der kundene våre kun behøver å forholde seg til ett kontaktpunkt, noe som er svært ressursbesparende, sier Sven O. Ingebretsen, administrerende direktør, Sergel Norge.

Høy kundetilfredshet er uttalt målsetting for Elkjøp Nordic, og Sergel har stort fokus på at innkreving av fordringer skal ha god løsningsgrad basert på positiv dialog. Det krever at saksbehandlerne har grundig innsikt i gjeldene segmenter og markeder, og at betalingsløsningene er så brukervennlige som mulig.

For en aktør som Elkjøp Nordic er høy løsningsgrad avgjørende for lønnsomheten i et stadig voksende marked.

– Vi forventer sterk vekst i B2B-markedet de kommende årene og det fører til at mengden kredittsalg hos oss vil øke. Vi ønsker å bruke så mye tid som mulig på direkte kundekontakt, og derfor stoler vi på at en profesjonell aktør som Sergel vil hjelpe oss med å håndtere det arbeidet med fordringer som vi forventer skal komme, sier Erik Gunseth Sønsterud.

Sergel Norge er stolte av å være foretrukket leverandør av fordringstjenester innen bedriftsmarkedet for en av Nordens største aktører innenfor handel, og ser frem til samarbeidet med Elkjøp Nordic.

Del artikkel: