SĂžk
Close this search box.
SĂžk
Close this search box.
ANNONSE

AnslÄr at 30.000 arbeidsplasser vil forsvinne fra norsk varehandel

AnslÄr at 30.000 arbeidsplasser vil forsvinne fra norsk varehandel
Handel og Kontor anslÄr at 30.000 arbeidsplasser vil forsvinne fra norsk varehandel innen de neste ti Ärene.
Foto: Olav Thon Gruppen/NTB Info
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Over 370.000 nordmenn jobber i norsk varehandel. Handel og Kontor forteller nÄ om sine prognoser for de neste ti Ärene, og det ser ikke lovende ut for dem som jobber i varehandelen da det er forventet Ä forsvinne 30.000 arbeidsplasser pÄ grunn av konkurser.

ANNONSE

Mandag ble kosmetikkjedene Vita og Loco slÄtt konkurs og 1300 ansatte stÄr i fare for Ä miste jobbene sine. Fagforeningen Handel og Kontor opplyser at det i lÞpet av 2018 forsvant 2600 arbeidsplasser pÄ grunn av konkurser i varehandelen. Dette skriver DN.

Tall fra Virke viser ogsÄ at i Norge jobber 13,3 prosent av alle som har en jobb, i varehandelen. Dette tilsvarer 376.100 personer.

- VÄre prognoser for utviklingen sier at i lÞpet av en tiÄrsperiode vil 30.000 arbeidsplasser forsvinne i norsk varehandel, forteller Trine Lise Sundnes i Handel og Kontor til DN.

LES OGSÅ: Etter konkursen - nye eiere legger ned Loco og satser pĂ„ Vita

Nordmenn handler stort i utenlandske nettbutikker

Videre skriver DN at nordmenn handlet for over 15 milliarder kroner i utenlandske nettbutikker i lÞpet av 2018, en omsetningsvekst pÄ 22,5 prosent siden 2011. Dette til sammenligning mot handelen i fysiske butikker i Norge som har Þkt med 2,1 prosent i samme periode. 

- Det er ikke noe godt Ä frykte for jobben sin, men vi er opptatt av at man ikke skal fÄ panikk. Vi skal gjÞre alt i vÄr makt for Ä fÄ politikerne til Ä lytte, sier Sundnes til DN.

LES OGSÅ: Folk flest planlegger julehandel i fysiske butikker

Del artikkel: