Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Babyshop henter 165 millioner kroner - vil bli størst i Norden

Babyshop henter 165 millioner kroner - vil bli størst i Norden
Babyshops radpar Marcus og Linn Tagesson. Til høyre ser vi deres nye lager.
Foto: Babyshop
michell.gronlund

Babyshop henter 165 millioner svenske kroner for å sikre seg posisjonen som markedsleder.

ANNONSE

Babyshop, som nå drives sammen med Lekmer, fortsetter den nord-europeiske ekspansjonen. Selskapet har nå hentet 165 milloner kroner.

Det skal også ha gjort at verdsettelsen av selskapet nå har passert én milliard kroner, skriver blant annet næringslivsavisen Dagens Industri. 

- Vi tar inn ny kapital da vi opplever en fortsatt sterk vekst og ønsker å bli den ledende netthandleren i Norden, sier selskapets gründer og administrerende direktør Marcus Tagesson til avisen.

Øker i Oslo og London

Eksakt hvem investorene er, vil Tagesson ikke avsløre, men ifølge informasjon skal Beyer Ventures og finansprofilen Svante Elfving, via sitt selskap Graffe Holding, være blant de ledende investorene i denne runden. I tillegg skal nåværende eiere også gått inn med kapital.

De 165 millionene skal gå til å "skalere opp selskapets lager" og øke personalstyrken på det svenske huvedkontoret. Det samm vil Babyshop gjøre med sine kontor i London og Oslo. Selskapet har allerede et nytt lager i Sverige.

- Vi flytter inn i et nytt lager der vi går fra 21 000 kvadratmeter til 45 000 kvadratmeter. Der har vi også investeringer vi må gjøre i automatiseringar. Vi kommer også øke organisasjonen. Det handler om marked, innkjøp og kundeservice, sier Marcus Tagesson til Di Digital.

- Vi satser på våre eksisterende markeder

Ifølge Di Digital har Babyshop også planlagt en satsning i USA og Asia, men når vår søsternettside Ehandel.se prater med Marcus Tagesson avviser han disse påstandene.

- Nei, det er overdrevet. Vårt fokus akkurat nå er våre nåværende markeder, i hovedsak i Norden. Det er der vi vil vokse i første omgang.

Hvor kom påstandene om USA og Asia ifra da?

- Nja, det var nok at jeg sa at det er intressante markeder mer generelt, sier Marcus Tagesson till Ehandel.se.

Del artikkel: