SĂžk
Close this search box.
SĂžk
Close this search box.
ANNONSE

Clas Ohlson reduserer kostnadene - kan pÄvirke 200 jobber

Clas Ohlson reduserer kostnadene - kan pÄvirke 200 jobber
Lotta LyrÄ, daglig leder og konsernsjef i Clas Ohlson.
therese.karlsrud.haugen

Skal endre kompetansemiksen.

ANNONSE

Clas Ohlson har over en lengre periode jobbet med en omorganisering av virksomheten, med et mÄl om Ä utvikle en helt ny forretningsmodell online. Blant annet kunne selskapet meddele at de legger ned alle sine fysiske butikker i Tyskland og Storbritannia, bortsett fra én, for et par mÄneder tilbake.

I forbindelse med sitt nye program, CO100+, har selskapet uttalt at de forventer en dobling i salget pÄ nett hvert andre Är.

Reduserer kostnadene med 200 millioner

Neste steg i omstillingen for Ä oppnÄ en langsiktig lÞnnsom vekst er en kostnadsreduksjon, som kan komme til Ä berÞre 150-200 jobber. Dette vil primÊrt dreie seg om selskapets hovedkontor og distribusjonssentral i Insjön, Sverige. 

Det nye programmet forventes Ä redusere selskapets kostnader med omlag 200-250 millioner svenske kroner fra og med virksomhetsÄret 2020/21.

I lÞpet av fÄ uker vil selskapet innlede forhandlinger angÄende oppsigelser, naturlige avganger, omplasseringer og outsourcing med de faglige organisasjonene.

- Digitaliseringen driver forandring i hele samfunnet, og detaljhandelen er intet unntak. Vi har allerede tatt flere steg for Ä komme nÊrmere kunden og neste steg er Ä endre vÄr kompetansemiks for Ä bli med videre pÄ de muligheter som finnes, sier Lotta LyrÄ, daglig leder og konsernsjef i Clas Ohlson, i en pressemelding. 

Ser muligheter i digitalisering

Selskapet hÄper med dette Ä bli enda bedre rustet til Ä dra nytte av de mulighetene digitalisering, automatisering og den endrede kundeatferden bringer innen detaljhandelen.

- Vi trenger ogsÄ Ä jobbe pÄ nye mÄter for Ä oppnÄ et kostnadsnivÄ som gjÞr at vi kan fortsette Ä vokse pÄ et stadig mer konkurranseutsatt marked, sier LyrÄ.

Del artikkel: