Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Forventer å selge 15 000 elbiler for barn til jul

Forventer å selge 15 000 elbiler for barn til jul
15 000 elbiler til barn blir å finne under juletrærne i år, i følge baby- og barneutstyrsgiganten Jollyroom.
Foto: Jollyroom
therese.karlsrud.haugen

Det er ikke bare de voksne som har begynt å kjøre fossilfritt, nå skal også barna ha elbiler fra ledende bilprodusenter.

ANNONSE

Det er ikke bare de voksne som går over til elbiler, nå kjører også flere barn elektrisk. Jollyroom som selger utstyr til babyer og barn på nett kan fortelle at elbiler for barn har blitt svært populært. Det kan se ut til at mange barn i alderen 3-6 år vil finne en slik elbil under treet i år. 

Salget skal ha økt kraftig de siste årene, og i november og desember forventer nettbutikken å selge over 15 000 elbiler i forbindelse med julehandelen. Innkjøpssjefen synes det er en viss ironi i at det har blitt såpass populært. 

– Man hører det snakkes om at neste generasjon må begynne å kjøre elbiler i fremtiden. Men det man glemmer, er at barna allerede kjører fossilfritt, sier innkjøpssjef i Jollyroom, Mattias Jacobsson.

Mange vil ha "ekte" vare

Jollyroom har direkte avtaler med fabrikker som produserer lisensierte elbiler fra ledende bilprodusenter. Folk vil ha biler de kjenner igjen. 

– Elbilen vi selger mest av akkurat nå, er Volvo XC90. Samtidig selger vi mange elbiler med lisens fra BMW, Jaguar, Lamborghini, Maserati og Mini. Det tyder på at folk vil ha elbiler de kjenner igjen. Når det er sagt, har ikke salget av elbiler med lisens fra kjente bilprodusenter, gått ut over de billigere alterantivene. Vi selger mer av dem også, Sier Mattias Jacobsson.

Stadig høyere krav

Det blir stadig høyere krav til hvordan elbilene skal se ut og fungere. At det er en kjørefunksjon er en selvfølge, men nå vil foreldre ha lekebiler med utstyr tilsvarende en ekte bil til sine unge sjåfører. MP3-inngang, stereo og lys skal ha blitt standardutstyr på de lisensierte elbilene hos Jollyroom. 

– Våre kunder stiller høye krav til elbilene. Det holder ikke lenger med kjørefunksjon, de vil ha mer. Kundene vil ganske enkelt at elbiler skal se ut som ordentlige biler, og vi forsøker hele tiden å levere i henhold til etterspørselen, sier Jacobsson.

Behandler små og store  forsendelser året rundt

Til tross for de mange elbilene som nå skal sendes ut, ser ikke nettgiganten på logistikken rundt julehandelen som noen større utfordring enn ellers i året. 

- Vi har 50 000 aktive artikler i vårt sortiment, alt fra små klær og babyleker til store senger og elektriske biler. Det gjør at vi året rundt behandler forsendelser med stor variasjon, og har funnet effektive løsninger for pakker i alle størrelser. Å levere ett så stort antall elbiler under julehandelen har derfor ikke vært noe større utfordring for vår dyktige logistikkorganisasjon, sier pressesjef i Jollyroom, Frida Ekholm i en mail til eHandel.com.

 

Del artikkel: