Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Fraktgigant starter droneselskap: - Et stort historisk steg

Fraktgigant starter droneselskap: - Et stort historisk steg
Logistikkselskapet UPS starter egen dronevirksomhet.
Julius Gunnilstam

Kan bli først ut til å drive kommersiell dronevirksomhet.

ANNONSE

Det amerikanske logistikkselskapet UPS har som mange andre i bransjen eksperimentert med droneleveringer. Nå rapporterer fraktselskapet at de har søkt om tillatelse hos det amerikanske luftfartsverket om å drive et kommersielt dronenettverk i USA.

UPS har startet et nytt datterselskap kalt UPS Flight Forward, som de nå håper skal stå bak USAs første sertifiserte dronevirksomhet.

- UPS sitt nye firma, som tar for seg droneleveringer, er et stort historisk steg for både UPS og drone- og logistikkbransjen, sier strategisjef i UPS, Scott Price, i en pressemelding. 

Dag og natt

Sertifiseringen som UPS har søkt om er en såkalt Part 135, hvilket innebærer at selskapet har samme juridiske betegnelse som et flyselskap. 

- Det nye datterselskapets virksomhet kan få tillatelse allerede i år, noe som innebærer at UPS kan bli først ut til å drive kommersiell dronevirksomhet i USA. Når søknaden godkjennes og UPS Flight Forward har fått sin tillatelse kommer de til å være en av de første aktørene med droner, som utfører ruteflygninger, forklarer selskapet.

Dersom selskapet godkjennes vil forskjellen fra tidligere droneleveringer være at UPS vil fly både dag og natt.

Del artikkel: