Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

H&M henter inn professor i AI og robotteknologi

H&M henter inn professor i AI og robotteknologi
Danica Kragic Jensfelt, nytt styremedlem i H&M.
Izabella Borowska

- Skal møte kundenes nye forventninger.

ANNONSE

I begynnelsen av året meddelte H&M at de skulle introdusere ulike teknologiske løsninger i løpet av 2019. 

Motegiganten har holdt sine ord og har blant annet lansert en helt ny app med formål om å redusere antall returer. Den digitale løsningen ved navn "Perfect fit", som baseres på kunstig intelligens, skal hjelpe kunden med å finne riktig størrelse. 

Det skal ha tatt H&M to år å få appen opp å gå, men nå skal utviklingen av selskapets digitale løsninger trolig bli enklere ved hjelp av AI-professoren Danica Kragic Jensfelt. 

Jensfelt er professor og forsker ved Royal Institute of Technology i Stockholm innen robotikk og kunstig intelligens, og ønskes nå velkommen til H&Ms ledelse. 

Ser over hele virksomheten

Professorens forskning skal hjelpe H&M i arbeidet med automatisering og AI for å møte kundenes forventninger, skriver selskapet i en pressemelding. 

- Det handler ikke om å gjøre en del av virksomheten mer effektiv, men å se over hele virksomheten og se hvordan forvandlingen kommer til å påvirke området og få alle områder til å fungere bedre sammen. For å kunne bruke teknologien på mest mulig vis, sier Danica Kragic Jensfelt i et intervju med H&M. 

Dancica Kragic Jensfelt begynte å fordype seg i H&Ms arbeid med AI for litt mer enn to måneder siden, men hun har allerede begynt å se over hva som kan oppnås innen de neste 20 årene.

- Jeg må si at jeg ble mest skuffet over meg selv. Fordi jeg har hatt alle disse store idéene å bidra med, før jeg forstod at H&M allerede var der. De har allerede tenkt på alt jeg har planlagt. Men jeg er veldig stolt over å være en del av denne gruppen, ettersom jeg ser at de virkelig er på rett spor i denne digitale omstillingen, sier Danica. 

Del artikkel: