Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Jollyroom risikerer bot på 3 millioner

Jollyroom
Joyllyroom fikk forbud mot misvisende annonsering i Sverige, men skal i følge Konsumentombudsmannen nå har brutt dette.
therese.karlsrud.haugen

Skal i følge den svenske Konsumentombudsmannen, ha brutt forbud om misvisende annonsering.

ANNONSE

Den store netthandelen Jollyroom risikerer å måtte betale 3 millioner svenske kroner i bot. Dette i forbindelse med en overtredelse av et forbud, som selskapet tidligere skal ha fått av den svenske Konsumentombudsmannen. 

Det opplyser vår søsternettside Ehandel.se.

Jollyroom skal lenge ha blitt kritisert av det svenske Konsumentverket, fordi de over flere år ofte har kjørt salg og salgskampanjer, til tross for at prisene ikke har vært noe spesielt lavere enn ordinær pris. 

Selskapet lovte at de skulle bli bedre, men løfte skal ikke ha blitt holdt. Konsumentverket lot dermed Konsumentombudsmannen i Sverige ta over saken i september i fjor. 

- Vi beklager kritikken fra Konsumentverket og tar den selvsagt på stor alvor, svarte Ole Sauar, Jollyrooms daglige leder, i en tidligere kommentar siterer vår søsternettside Ehandel.se.

Forbud mot misvisende annonsering

Konsumentombudsmannen tok dermed saken videre mot Jollyroom, hvor de mente Jollyroom hadde gjort brudd på markedsføringsloven. Selskapet fikk således forbud mot misvisende annonsering i påvente av den endelige dommen, av den svenske patent- og markedsdomstolen. 

Forbudet innebar at selskapet ikke fikk bruke uttrykk som "sale" og "lagertømming", dersom salget ikke skjedde under et begrenset tidsrom og dersom prisen ikke var vesentlig lavere enn de ordinære prisene. 

Uenig i anklagen 

De misvisende kampanjene skal imidlertid ha fortsatt. Blant annet i et par nyhetsbrev tidligere i februar, som skal ha blitt utsendt til deres svenske abonnenter. Nå risikerer selskapet å få en bot på 3 millioner kroner, da Konsumentombudsmannen mener Jollyroom har gjort brudd på forbudet de fikk. 

Begrunnelsen er at nyhetsbrevene skal ha inneholdt tilsvarende uttrykk, som selskapet hadde fått forbud mot å bruke. Samtidig var ikke utsalgsprisene vesentlig lavere enn de ordinære prisene, noe som også var en del av forbudet. 

Jollyroom er imidlertid ikke enig, og kommer til å bekjempe anklagelsen.

Del artikkel: