Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kredittkort er fortsatt «hot» blant norske netthandlere

Kredittkort er fortsatt «hot» blant norske netthandlere
Foto: Yay Images
Netthandel

Nye og hurtigvoksende betalingsløsninger har ennå ikke klart å ta knekken på kredittkortkjøpsvillige, norske netthandlere.

ANNONSE

Alle ønsker seg en så sømløs og friksjonsfri betaling som mulig på nett, og den skal være enkel, sikker og rask.

Samtidig viser en ny undersøkelse fra Virke eHandel at nær halvparten av norske netthandlere (48 prosent) ønsker å betale med kredittkort - tross en hurtigvoksende fremvekst av nye betalingstjenester.

- Vi ser at Vipps på rekordtid har fått fotfeste i det norske markedet og benyttes særlig av de yngre forbrukerne, men at vi norske forbrukere fortsatt foretrekker å betale med kredittkort, sier Gerhard Anthun, leder av Virke eHandel.

Oppfattes som sikkert

Undersøkelsen viser at betalingsløsningen sjelden har negativ innvirkning på gjennomføringen av netthandelskjøpet.

Mens kun en prosent av de som hadde avbrutt et kjøp oppga at det var på grunn av at de ikke ønsket å oppgi betalingsinformasjon, var det kun to prosent som var usikker eller ikke stolte på nettbutikken.

- Det er gledelig at betalingsløsningene nettbutikkene tilbyr oppleves i det store og hele oppleves som trygge, kommenterer Anthun.

- Vi ser også at nærmere 8 av 10 kunder foretrekker å handle med en sikkerhetssertifisert nettbutikk, nettopp fordi det skaper trygghet, avslutter han.

(Foto: Yay Images)

Del artikkel: