Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Landet som sier nei til enklere regler for netthandel

Landet som sier nei til enklere regler for netthandel
India ser ut til å kjempe nærmest alene mot WTOs nye globale regler for netthandel.
Louise Sverdrup

Frykter gigantenes inntog.

ANNONSE

De internasjonale nettgigantene har lenge tatt sikte på India, men inderne er ikke like interesserte i å få de store netthandlerne inn på sitt marked. 

De amerikanske gigantene Walmart og Amazon har måttet samarbeide for å komme rundt de nye reglene, som India har innført for å holde innflytelsen fra de internasjonale selskapene på et rimelig nivå. 

Kina, Japan og EU er enige med USA

Nå skal India også være blant de få landene, som sier nei til de nye internasjonale reglene for netthandel, som WTO (World Trade Organization), forventes å beslutte. 

På ja-siden har 70 land gått sammen med USA for å innføre regler, som skal gjøre det lettere for blant annet Amazon å selge internasjonalt. Også Kina, Japan og EU ser positivt på å gjøre den form for internasjonal handel lettere, så lenge selskapene betaler moms og andre avgifter. 

Inntil videre er det kun Sør-Afrika og Saudi-Arabia som deler Indias holdninger. Afrika har imidlertid begynt å se fordelene med internasjonal netthandel. Det rapporterer Times of India.

Forbrukerelektronikk uten avgifter

De nye reglene omfatter blant annet at data skal kunne overføres fritt mellom forskjellig land, og at det skal være lettere å eksportere varer. 

For eksempel har EU antydet at flere produkter skal inngå i ITA (Information Technology Agreement), som innebærer, at elektroniske produkter som fjernsyn, GPS'er og spillkonsoller ikke pålegges ekstra importavgifter. Dette har India sagt nei til. 

I følge Times of India er India bekymret for at forenkling av de internasjonale netthandelsreglene vil ramme flere av verdens u-land hardt. 

Les også: Halve WTO samles i forhandlinger om globale regler for netthandel

Del artikkel: