Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Magento-spesialisten Trollweb er solgt

Magento-spesialisten Trollweb er solgt
Netthandel

Norsk gigant har sikret seg kontroll over Trollweb. Oppkjøpet styrker den nye eierens strategiske satsning på løsninger for netthandel.

ANNONSE

Tirsdag denne uken ble det klart at Visma Retail, nærmest som troll av eske, kjøper Magento-spesialisten Trollweb for en ukjent sum.

Oppkjøpet begrunnes med Visma Retails ønske om å styrke sin strategiske satsning på løsninger for netthandel.

- Vi ser store endringer i retailbransjen. Vi anbefaler ikke lenger våre kunder å ha en digital strategi, men å ha en strategi i en digital verden. Med dette følger endringer i verdikjedene for våre kunder, og vi ønsker å få et sterkere feste hva gjelder netthandel. Trollweb leverer netthandelsløsninger til aktører innen detaljhandel og B2B, og har et tett samarbeid med underleverandører innen netthandel i Norden. Vi ser at strategien Trollweb har vil skape merverdi for våre kunder, sier Peter Fischer, divisjonsdirektør i Visma Retail, i en pressemelding.

«Trollene» i Trollweb er tydeligvis også godt fornøyd med hva som har skjedd.

- Vi ser frem til å ta imot enda flere kunder, kunne jobbe enda tettere med Visma og bygge verdensledende butikk- og netthandels-løsninger til kunder foreløpig lokalisert i Norden, sier Yngve Bollie, COO i Trollweb, i den samme pressemeldingen.

Nettfokus

Trollweb vil bygge opp et apparat fokusert på netthandel i Stockholm og sentralt i Oslo, der mange av selskapets kunder er lokalisert.

Visma leverer programvare, innkjøpsløsninger, innfordringstjenester, butikkdataløsninger, samt IT-relatert utviklings- og konsulentvirksomhet.

500 000 nordeuropeiske kunder benytter Vismas produkter og tjenester, og ytterligere 300 000 bruker Visma som hosting-partner.

Konsernet har 5 500 ansatte og hadde i 2015 en omsetning på 8,338 milliarder kroner.

(Foto: Trollweb)

Del artikkel: