Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk selskap med nyvinning for netthandel - leser automatisk størrelsen på produktet og tilpasser pakken

Norsk selskap med nyvinning for netthandel - leser automatisk størrelsen på produktet og tilpasser pakken
Foto: Pressefoto: Pallpack
Magnus Hjelle

Nå kan netthandlere få bort luften i pakkene sine og spare plass på en mer effektiv måte. Selskapet PallPack kaller selv løsningen for en banebrytende pakkenyhet.

ANNONSE

Selskapet har holdt det gående siden 1959 og jobber nå mye med forpakningsmaskiner. Nå presenterer de sammen med finske Jomet en pakkemaskin som automatisk leser av innholdet i pakken og kutter ned størrelsen på pakken før den stenges. 

Se video nederst i saken!

Mange pakker sendes med mer luft enn nødvendig

Mange netthandelsaktører har i dag standardpakninger med gode fraktavtaler, men det er en miljøkostnad at mange av pakkene inneholder mer luft enn nødvendig. 

Den nye maskinen med løsningen for å kutte ned pakkene heter Jomet Trimpack og er noe som alle netthandlere burde se nærmere på ifølge Axel Hagen, prosjektleder i det svenske datterselskapet ITO Pallpack, skriver Ehandel.se.

Noe alle netthandelaktører bør se nærmere på

- Alle som jobber med netthandel burde se nærmere på dette. Undersøkelser viser at over 30 prosent av alle transporter benytter for store forpakninger. Dessuten brukes rundt 10 prosent mer fyllmaterial enn det som trengs. Her er det mange besparelser å gjøre, økonomiske såvel som miljømessige, sier Hagen. 

Maskinen gjør en automatisk høydeavlesning av innholdet. Deretter beskjæres kartongene ned til innholdet, og snevres inn.

Alt går helautomatisk, og Axel Hagen mener det spesielt er en fordel for netthandlere som leverer varer i ulike mengder, samt pakker i ulike størrelser. 

Video av hvordan pakkingen foregår med Jomet Trimpack.

Del artikkel: