Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ønsker å kjøpe opp KappAhl - byr 1,54 milliarder svenske kroner

Ønsker å kjøpe opp KappAhl - byr 1,54 milliarder svenske kroner
Johan Andersson, toppsjef i Mellby Gård.
Foto: Mellby Gård
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Mellby Gård som allerede eier nesten 30 prosent av aksjene i kleskjeden KappAhl ønsker nå å kjøpe opp resten av aksjene og ta på seg de utfordringene man møter i detaljhandel og klesmarkedet.

ANNONSE

Tidligere rapporterte KappAhl om et utfordrende tredje kvartal i fjor hvor resultatet falt med 115 millioner kroner sammenlignet med 2017. Da valgte selskapet å legge ned 20 butikker i et forsøk på å spare penger og bedre utviklingen. 

Nå ønsker selskapet til den svenske forretningsmannen Rune Andersson, Mellby Gård, å kjøpe opp KappAhl. Mellby Gård eier allerede 29,58 prosent av aksjene i KappAhl, og selskapet vil fortsette å være en langsiktig eier i kleskjeden. Dette skriver E24.

Preget av netthandelen

Kleskjeden har 101 butikker i Norge, de resterende 279 ligger i Sverige, Finland og Polen. E24 skriver at KappAhl i sin bransje sliter med overgangen til netthandel og etter at aksjekursene deres nådde en topp på omtrent 65 svenske kroner i 2017 har det kun gått nedover. 

Mellby Gårds bud ligger på 20 svenske kroner per resterende aksje i kleskjeden - hvilket betyr at budet verdsetter KappAhl til omtrent 1,54 milliarder svenske kroner.

– Basert på vår erfaring og historie med selskapet, vil vi skape muligheter til å håndtere de betydelige utfordringene som møter både detaljhandel- og klesmarkedet, sier Johan Andersson, toppsjef i Mellby Gård, i en pressemelding.

Del artikkel: