Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Skyhøye strømpriser skaper trøbbel for norske møbelkjeder

Skyhøye strømpriser skaper trøbbel for norske møbelkjeder
Slettvoll vokser til tross for strømsjokket.
Foto: Yayimages / skjermdumb fra Slettvoll.no
therese.karlsrud.haugen

Møbelkjedene sliter med manglende omsetningsvekst. Økte strømpriser gjør ikke situasjonen bedre.

ANNONSE

Hovedorganisasjonen Virke har anslått at norske husholdninger har brukt fem milliarder kroner mer enn vanlig på strøm så langt i 2018. Omlag halvparten av denne summen påvirker befolkningens handelsstand. 

Virke la i går frem noen momenter fra årets handelsrapport, der det viser seg at møbel- og klesbransjen vil oppleve en tilbakegang i verdivekst på ett prosent. Virke mener at møbelkjedene er svært heldige dersom nedgangen ikke blir større, i følge E24.

Til tross for strømsjokket er det ikke alle i møbelbransjen som slutter å vokse. Møbelkjeden Slettvoll kan fortelle at de har tilsvarende resultater i 2018 som de hadde i 2017. Slettvoll-sjef Bjørn-Helge Vik forklarer at deres strategi har vært å fokusere på kvalitet, kompetanse og enkel kundereise, noe som er grunnen til de gode resultatene. 

- Vi føler netthandelbegrepet er litt snevert. Det vi har jobbet med er kundereisen, om kunden legger ordren sin på nett eller i butikk er egentlig ikke så nøye så lenge de handler hos Slettvoll, sier Vik til E24. 

Både strømsjokket, svak krone og økt konkurranse i netthandel har vært utfordrende for møbelbransjen, men både Virke og Slettvoll er enig i at dersom renten går oppover, og boligprisene nedover vil det være lysere tider i møte.

- Boligbytte er en vesentlig faktor. Hvis man bruker veldig mye penger på selve boligen, er det mindre igjen til å handle møbler. Så hvis boligprisene faller, så kan det være positivt for oss, sier Vik. 

Del artikkel: