Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Snusbolaget nådde 500 millioner i omsetning - utvider nå til UK

Snusbolaget nådde 500 millioner i omsetning - utvider nå til UK
Snusbolagets Janne Kalian, Johan Hansson, Jonas Kolemainen, Anders Signell og Gavin O´Dowd.
Foto: Ehandel.se
Johanna Allhorn

Skal løfte frem tobakkfri snus i EU-land.

ANNONSE

Netthandel øker også i tobakkbransjen, noe blant annet Snusbolaget har dratt god nytte av. 

Selskapet er svensk men har virksomhet i både Norge og Sveits, i form av nettbutikkene Snushjem.no og Snusmarkt.ch.

I fjor ble Snusbolaget fusjonert med den norske nettbutikken Snuslageret.no, under selskapet Nordisk Snus AS. 

Ekspanderer til UK i Q1

I følge vår søsternettside Ehandel.se kunne Snusbolaget ved utgangen av 2018 regne sammen en vekst på 65 prosent, samt en omsetning for året på 500 millioner svenske kroner. Dette tilsvarer to millioner solgte snusbokser i måneden. 

- Vi hadde en ekstremt sterk vekst under 2018 og kan allerede nå se at 2019 har begynt i samme stil, sier Gavin O´Dowd, daglig leder i Snusbolaget, til Ehandel.se. 

Nå planlegger netthandelen å ekspandere til enda flere europeiske markeder, hvor av første lansering skal skje i Storbritannia. 

- Vi har sett på en rekke europeiske markeder og kommet frem til at vi begynner med UK. Vi kommer til å lansere der under første kvartalet i år. 

Skal løfte frem nytt produkt i Europa

I Norge er snus veletablert, og Snusbolaget skal ikke ha hatt noen store utfordringer rundt ekspansjonen hit. Også åpningen i Sveits skal ha gått bedre enn forventet. 

Svensk snus er imidlertid ikke tillatt å selge i andre EU-land, men dette er med unntak av den tobakkfrie "All White" snusen i følge Gavin O´Dowd. Dette blir derfor produktet selskapet skal løfte frem i UK. 

- Det finnes en mer sofistikert forståelse for skaden sigaretter fører meg seg der sammenlignet med andre markeder, og da ser vi en mulighet til å selge inn vårt budskap - at bare fordi du vil ha nikotin, må du ikke nødvendigvis røyke.

Tilbyr faste leveringer 

Gavin O´Dowd tror grunnen til at de har lykkes med å vokse så raskt hittil kommer av den interne logistikken med korte leveringstider, samt deres bruk av data for å gi kundene relevante alternativ.

I tillegg har selskapet etablert en abonnement-tjeneste, som gir kundene regelmessige leveranser av en viss type snus for eksempel en gang i uken. Tjenesten er tilgjengelig i både Norge og Sveits, i tillegg til Sverige. Planen er at den skal følge med til selskapets nye markeder også.

- Konseptet har vært svært fremgangsrikt ettersom det minimerer risikoen for at kundene skal gå tom for snus, og har på mange måter forandret denne bransjen. Det er dog viktig for oss og ikke "låse" kundene. Er man ikke fornøyd med en tjeneste er det min oppfattelse at man skal kunne forlate den på ti sekunder om man ønsker det. 

Del artikkel: