Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tøft kvartal for XXL, men netthandelen vokser

XXL-sjefen innrømmer at han tok feil om suksessmulighetene for rene nettaktører
XXL har underskrevet syv leieavtaler for nye butikkåpninger.
therese.karlsrud.haugen

Toppsjef går av.

ANNONSE

Sportskjeden XXL har stått ovenfor vanskelige detaljhandelsforhold den siste tiden i form av begrenset etterspørsel og trafikk i butikkene tidligere i sommer. De mener september har vært mer normal. 

I ny kvartalsrapport utgjorde driftsresultatet 190 millioner kroner i tredje kvartal, noe som tilsvarer en margin på 7,6 prosent. Den negative veksten kommer av utfordrende salgsbetingelser, lavere volumbonuser og noe på grunn av nedskalering i lagerbeholdningen, skriver XXL i en pressemelding.  

Toppsjef går av

Konsernet rapporter nå at Fredric Steenbuch går av som administrerende direktør. Han skal i stedet påta seg en operasjonell rolle utenfor ledelsen, og har som mål å endre XXL i henhold til de raske og grunnleggende endringene innen detaljhandelen. 

Mannen som overtar stillingen etter Steenbuch er tidligere konsernsjef i Swix Ulf Bjerknes, som også har vært COO i XXL Group siden februar 2018. Samtidlig vil Tom Erik Kjønø overta ansvaret som kjøps- og markedsdirektør for Jarle Bråten som forlater XXL i desember 2018. 

Sterk vekst i netthandel

Til tross for de vanskelige forholdene viste kvartalsrapporten en gladnyhet i form av at netthandelen har vokst med 40 prosent. Deres omnikanalløsninger har vist positiv effekt, og selskapet ønsker å fortsette å investere i dette.

I håp om å fortsette veksten har de underskrevet syv leiekontrakter for nye butikkåpninger innen utgangen av 2018, hvor av fire åpnes i Norge, én i Sverige og 2 i Østerrike. De påpeker i en pressemelding at dette hele tiden vil vurderes opp mot den pågående netthandelsveksten. 

Selskapet har også planer om å investere omlag 70-90 millioner i mer infrastruktur, IT og opplæringsfasiliteter før året er omme. 

Del artikkel: