Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Vurderer å erstatte store supermarkeder med mini-butikker og mer netthandel

Vurderer å erstatte store supermarkeder med mini-butikker og mer netthandel
Kjededirektør Vegard Kjuus tror nordmenns interesse for store supermarkeder vil øke på bekostning av lavpriskjedene i årene som kommer.
Bilde: Bjørn Skomakerstuen
Ole Martin N. Evensmo

Strenge regler fra landets politikere tvinger Meny til å tenke helt nytt. Kjededirektør Vegard Kjuus tror netthandel kan bidra til å løse problemet.

ANNONSE

Menys kjededirektør Vegard Kjuus sliter med helt spesielle reguleringsbestemmelser. I en intervju med Aftenposten utdyper han problemet.

– I dag er reguleringene slik at vi får mulighet til en parkeringsplass pr. 1000 m² butikklokale når vi skal etablere nye butikker. Våre butikker på 2000 m² trenger 75 parkeringsplasser. Da blir det umulig å få etablert nye supermarkeder slik vi kjenner dem.

For å løse problemet kan små små gourmetbutikker på cirka 500 m² i kombinasjon med hentestasjoner for netthandel bli løsningen.

– Meny har et enormt stort utvalg og vi får ikke plass til alt i en butikk. Med å kombinere nett og butikk, kan vi få frem veldig mye mer, sier Kjuus.

Totalt ønsker Meny å etablere 40 nye butikker i løpet av de nærmeste årene. En del er allerede etablert i år og flere er på vei, men altså ikke mange nok. Netthandel kan dermed få ytterligere betydning for kjeden som i lengre tid har satset på netthandel.

Del artikkel: